Националната седмица на четенето

bel1 2


         Интересно и вълнуващо премина Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката. Учениците от прогимназиален етап на IV ОУ „Димчо Дебелянов” се включиха активно в нея с различни инициативи, с цел насърчаване интереса към литературата, повишаване на грамотността и опознаване на богатото фолклорно наследство.

         Седмокласниците проведоха беседа за мечтите и идеалите на героите в повестта „Немили Недраги” от Иван Вазов и изготвиха проекти на тема „Трагичният образ на хъшовете”.

         В духа на предстоящите светли празници, учениците от 5. и 6. клас поставиха драматизация, озаглавена „Традициите оживяват”. Театралното студио на училището се превърна в обичаен български дом, в който малките актьори, превъплътени в ролята на задружно семейство, изпълниха обредни ритуали и наричания за здраве, благополучие и берекет.

         Под наставничеството на преподавателите по български език и литература Нина Воденичарова и Десислава Александрова, възпитаниците на училището решиха езиковите задачи, предоставени от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин” при БАН под надслов „Написаното остава. Пиши правилно!”.

 

 

AddThis Social Bookmark Button